فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/06/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • Research Articles
  • مریم سیدمجیدی، شهریار شفاهی، حدیث احسانی صفحه 47
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، بررسی ایمونوهیستوشیمیایی بیان پروتئین 53P در فولیکول دندانی و کیست دنتی ژروس با توجه به قابلیت ایجاد تغییرات نئوپلاستیک در کیست دنتی ژروس بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر بر روی 12 مورد کیست دنتی ژروس به دست آمده از بایگانی بخش پاتولوژی دانشکده دندان پزشکی بابل از اسفند 1382 تا اسفند 1384 و 12 مورد فولیکول دندانی به دست آمده از جراحی دندانهای عقل نهفته افرادی که به منظور فوق در طی سال 1384 به بخش جراحی دانشکده دندان پزشکی بابل رجوع کرده بودند، انجام شد. برشهای 5 میکرونی تهیه شده از بلوک های پارافینه نمونه های مذکور با روش ایمونوهیستوشیمی با آنتی بادی ضد 53P رنگ آمیزی شد. برای هر لام بر اساس درجه بندی H-score، درجه ای از شدت رنگ پذیری سلولهای اپی تلیالی و درصد سلولهای اپی تلیالی رنگ گرفته در نظر گرفته شد. سپس مجموع این دو به عنوان درجه (score) نهایی بیان شد و نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون Mann Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیان پروتئین 53P در کیست دنتی ژروس بیشتر از فولیکول دندانی بود (001/0 = p value)، این اختلاف در ارتباط با درصد سلولهای رنگ گرفته (0001/0 > p value) بیشتر از شدت رنگ پذیری بود (021/0 = p value).
    نتیجه گیری
    بیان پروتئین 53P در کیست دنتی ژروس بیشتر از فولیکول دندانی بود که به نظر می رسد این تفاوت را بتوان به قابلیت ایجاد تغییرات نئوپلاستیک در کیست دنتی ژروس نسبت داد.
    کلیدواژگان: 53P، کیست دنتی ژروس، فولیکول دندانی
  • ناصر کاویانی، بهروز موسوی، حسین واحدی صفحه 53
    مقدمه
    به علت محدودیت هایی که تست های ارزیابی حیات پالپ دندان بر پایه عصب دارند، از پالس اکسی متری برای بررسی گردش خون و میزان اشباع اکسیژن خون پالپ دندان استفاده شده است. احتمال دارد به علت ضخامت پالپ دندان میزان اشباع خون آن کمتر از خون محیطی باشد. در این پژوهش اختلاف اشباع اکسیژن خون در پالپ دندان های قدامی در مقایسه با گوش با استفاده از پروب گوشی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    100 نفر بین سنین 24 تا 34 سال، دارای دندان های قدامی فوقانی و تحتانی سالم انتخاب شدند و با استفاده از دستگاه پالس اکسی متری و پروب مخصوص گوش میزان اشباع اکسیژن خون در گوش و دندان های قدامی فوقانی و تحتانی آنان اندازه گیری و نتایج با استفاده از تست های آماری Independent sample test، t-Paired test آنالیز شد.
    یافته ها
    در 400 دندان مطالعه شده، میانگین اشباع اکسیژن خون در لاله گوش (5/1 ±) 5/97% و در دندان های مطالعه شده (3/3 ±) 38/92% بود. با استفاده از آزمون t جفت این مقدار در گوش به طور معنی داری بالاتر بود (01/0p value =)، ولی اشباع اکسیژن خون پالپ در دندان های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند (05/0 < p value).
    نتیجه گیری
    در مطالعات قبلی میانگین اشباع اکسیژن دندان های قدامی سالم 81 % تا 98% گزارش شده است. این عدد در مطالعه ما بالای 90% بود که نشان دهنده کارآیی پروب گوشی می باشد. میانگین اشباع اکسیژن خون در دندان های قدامی به طور معنی داری از میزان آن در خون محیطی گوش کمتر بوده است.
    کلیدواژگان: حیات پالپ، پالس اکسی متری، پروب گوشی
  • فائزه اسلامی پور، ایمانه عسگری صفحه 58
    مقدمه
    هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی یک برنامه آموزشی سلامت دهان ودندان از نظر افزایش میزان آگاهی و پایداری اثر آموزشی بود.
    مواد و روش ها
    560 نفر از دانش آموزان 9 تا 11 ساله از نواحی آموزش و پرورش اصفهان با نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و مباحث مربوط به سلامت دهان و دندان را به صورت تئوری، عملی و تمرین همزمان با استفاده از ماکت آموزش دیدند. میزان آگاهی دانش آموزان در مورد سلامت دهان و دندان طی چهار مرحله قبل و بلافاصله، یک هفته و دو ماه بعد از آموزش، سنجیده شد. یافته های به دست آمده با آنالیز آماری Cochrane وRepeated Measure ANOVA بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی دانش آموزان دبستانی از 7/16 ± 45 قبل از دوره، به2/20 ± 78 بلافاصله پس از دوره افزایش یافت. همچنین پس از گذشت زمان یک هفته و دو ماه، این میانگین به ترتیب در حد 19 ± 78 و 7/17 ± 79 باقی ماند. میانگین نمراتآگاهی افراد پس از مداخله آموزشی به طور معنی داری بیش از قبل از آموزش بود
  • مریم زارع جهرمی، مسعود خبیری، زهرا هاشم زاده صفحه 65
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه توانایی سیل تاجی دو ماده پرکننده موقت کویت و کولتوزول در دندان هایی است که در زمانهای متفاوت مورد درمان ریشه قرار گرفته اند.
    مواد و روش ها
    در 70 دندان قدامی، پس از تهیه حفره دسترسی در سطح پالاتال، کانال ها تا فایل شماره 40 پاک سازی وتا فایل 70 شکل دهی شدند. سپس همه کانال ها توسط گوتاپرکا و سیلر پرشده، نمونه ها به سه گروه آزمایشی (هر یک بیست دندان) و دو گروه شاهد مثبت و منفی (هر یک پنج دندان) تقسیم شدند. آن گاه، حفرات دسترسی دندان ها در گروه های آزمایشی توسط یکی از مواد مورد پژوهش به روش لایه لایه مهر و موم گردید و همه گروه ها در مدتهای متفاوت در انکورباتور و در دمای 37 نگهداری شدند. سپس همه گروه ها به طور جداگانه در متیلن بلو غوطه ور شدند و با برش طولی دندان ها، ریزنشت تاجی هر ماده توسط روش نفوذ رنگ بررسی شد. از آزمون آنالیز واریانس برای مقایسه میانگین ریزنشت دو ماده در فواصل زمانی مختلف استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین ریزنشت تاجی در استفاده از کولتوزول در سه فاصله زمانی یک روز، یک هفته و یک ماه کمتر از کویت بود و این اختلاف از نظرآماری معنی دار می باشد (001/0 >p value).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش کولتوزول قدرت مهر و موم کنندگی بهتری درمقایسه با کویت نشان داد و یافته دیگر تحقیق حاکی از آن است که در اثرگذشت زمان، به خصوص پس از یک هفته، میزان ریزنشت تاجی هر دو ماده افزایش چشم گیری پیدا می کند.
    کلیدواژگان: ریزنشت تاجی، ترمیم موقت، کویت، کولتوزول
  • شهرزاد جوادی نژاد، مرتضی طالبی، گل ناز اصلانی صفحه 71
    مقدمه
    به تازگی بر نقش نیترات ها و نیتریت های موجود در بزاق برای حفاظت در برابر بیماری های دهانی و گوارشی تاکید زیادی می شود. در انسان، نیترات توسط تنفس باکتریایی به نیتریت و نیتریت هم در محیط اسیدی به اکسید نیتریک (NO) تبدیل می شود. NO رادیکال بسیار فعالی است که در مکانیزم های دفاعی غیر اختصاصی حفره دهان از رشد باکتری ها جلوگیری می کند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین میزان NO و مقایسه آن در بزاق کودکان دوره دندانی مختلط با مقدار پوسیدگی متفاوت، می باشد.
    مواد و روش ها
    3 گروه 10 تایی از کودکان 12-6 ساله با 1 ≥dfs، 10 >dfs > 5 و 10 dfs > 5 و 10 < dfs اختلاف آماری معنی داری نداشت. به طور کلی میانگین غلظت NO در سطوح مختلف پوسیدگی از نظر آماری اختلاف معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، با افزایش مقدار پوسیدگی غلظت NO نیز افزایش می یابد. تشکیل NO ممکن است از مکانیزم های دفاع میزبان محسوب شود.
    کلیدواژگان: اکسید نیتریک، بزاق، پوسیدگی
  • مریم بیدار، رضا دیسفانی، مریم قره چاهی، ربابه طباطبایی صفحه 76
    مقدمه
    پرفوراسیون فورکا یکی از حوادث شایع حین درمان اندودنتیک می باشد. پیش آگهی درمان پرفوریشن های فورکا به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل می توان به قابلیت سیل کنندگی ماده و تطابق بافتی آن اشاره کرد. تاکنون مواد مختلفی جهت ترمیم این گونه پرفوریشن ها ارایه شده است. از جمله این مواد MTA است، که مطالعات انجام شده همگی حاکی از خواص مطلوب و استفاده موفق از آن در ترمیم پرفوریشن فورکیشن می باشد. به دلیل قیمت زیاد MTA ساخت آمریکا و در دسترس نبودن آن برای همه دندان پزشکان، برآن شدیم تا میزان میکرولیکیج MTA ساخت ایران را در ترمیم پرفوراسیون های فورکا مورد بررسی قرار دهیم.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی، قابلیت سیل کنندگی) Root MTAایران-SDS) Proroot MTA (آمریکا-(Densply، آمالگام Aristalloy (انگلیس- SPI) و One coat bond (آلمان- Colten) در چهار گروه آزمایشی که هر گروه شامل 15 دندان مولر کشیده شده انسانی بود، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. دوگروه کنترل مثبت و منفی شش تایی نیز در نظرگرفته شد. بدین ترتیب که پس از تهیه اکسس در ناحیه فورکیشن هر دندان، پرفوراسیونی به قطر 1 میلی متر ایجاد شد و سپس ناحیه پرفوره توسط مواد مذکور سیل گردید و تاج دندان ها نیز با آمالگام ترمیم شد. پس از انجام مراحل نفوذ رنگ و تهیه برش طولی مزیودیستالی از دندان ها، میزان نفوذ رنگ در نمونه ها با استفاده از استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 16 اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و چند دامنه ای دانکن بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها و داده های آماری نشان داد که قابلیت سیل کنندگی Root MTA از نظر آماری تفاوت معناداری را با دو گروه آزمایشی Proroot MTA و One coat bondنشان نمی دهد (05/0p value >؛ به ترتیب 89/0 = - p value314/0 = p value). اما از نظر آماری تفاوت معناداری با آمالگام وجود داشت (000/0 = p value).
    نتیجه گیری
    بنابراین MTA ساخت ایران از نظر قابلیت سیل کنندگی ممکن است جایگزین قابل قبولی برای Proroot MTA باشد.
    کلیدواژگان: پرفوریشن فورکا، ریزنشت، Root MTA، Proroot MTA، One coat bond
  • Case Report
  • پریچهر غلیانی، عاطفه توانگر، آتوسا امین زاده صفحه 82
    مقدمه
    هیستیوسیتوزیز سلول لانگرهانس(LCH)، شامل مجموعه بیماری هایی است که ناشی از تکثیر سلول های شبیه هیستیوسیت می باشند و شامل بیماری های گرانولوم ائوزنوفیلیک، هندشولرکریستین و لترر سیو می باشد. شیوع بیماری 5/0 در هر 000/100 نفر در سال در کودکان با سن کمتر از 15 سال می باشد.
    گزارش بیمار مبتلا: شیرخوار پسر 57 روزه ای با ضایعات پاپولووزیکولر پوستی و توده های برجسته مخاط دهان بدون درگیری استخوان و احشاء به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی اصفهان ارجاع داده شد. تمام روش های تشخیصی تا تشخیص نهایی هیستیوسیتوزیز سلول لانگرهانس و درمان آن گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    ضایعات دهانی ممکن است اولین تظاهر بیماری هیستیوسیتوزیز سلول لانگرهانس باشد و دندان پزشک باید به این موضوع آگاه باشد. براساس پژوهش های مختلف، این بیماری ممکن است اساس ژنتیکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هیستیوسیتوزیز سلول لانگرهانس، ضایعات پاپولووزیکولر، مخاط دهان
  • پرویز دیهیمی، آتوسا امین زاده صفحه 89
    مقدمه
    کیست پری اپیکال ((Radicular شایع ترین کیست حفره دهان با شیوع 75-50 درصد است. به دلیل پاتوژنز التهابی، این کیست در همه سنین ممکن است ایجاد شود ولی در سری دندانی شیری به ندرت دیده می شود. برخی از پژوهش ها حاکی از احتمال تفاوت پاتوژنز تشکیل کیست در دو سری دندانی شیری و دایمی با یکدیگر است؛ اگر چه پوسیدگی و عفونت پالپ در هر دو مورد مهم ترین علت تلقی می گردد. در صورت کشیدن یا ریزش دندان مسبب، کیست در محل خود باقی می ماند و از آن پس کیست باقی مانده (Residual) نامیده می شود.
    گزارش مورد: بیمار دختر خانم 12 ساله ای بود که به دلیل تورم بدون درد خلف فک پایین مراجعه کرده بود. با توجه به یافته های حین عمل و بررسی هیستوپاتولوژی، تشخیص کیست رادیکولار مربوط به دندان مولر دوم شیری داده شد. دندان مذکور ترمیم وسیع آمالگام داشت و پیشتر برای آن درمان پالپ انجام گرفته بود. کیست به طور کامل خارج شد.
    نتیجه گیری
    شیوع کیست رادیکولار در دندان های شیری زیاد نیست لیکن به دلایلی، پس از درمان ریشه احتمال تشکیل این کیست افزایش می یابد که ممکن است به دلیل عدم دسترسی به انتهای کانال و باقی ماندن عفونت در این ناحیه و یا تحریک نسوج پری اپیکال ناشی از مواد مصرف شده در پرکردن کانال باشد. در صورتی که مکانیسم تشکیل کیست رادیکولار در دندان های شیری و دایمی یکسان باشد، شیوع کمتر آن در دندان های شیری قابل بررسی است.
    کلیدواژگان: دندان شیری، درمان پالپ، کیست پری اپیکال، کیست باقی مانده
|
  • M. Seyed Majidi, Sh Shafahi, H. Ehsani Page 47
    Introduction
    The survey was aimed to immunohistochemical evaluation of P53 expression in dental follicle and dentigerous cyst according to the capability of creating neoplastic changes in dentigerous cyst.Methods and Materials: Twelve cases of dentigerous cyst which has been supplied from archives of oral and maxillofacial pathology department of Babol School of Dentistry, from March 2004 to March 2006 and twelve cases of dental follicle supplied from surgery of impacted third molar of people visited oral & maxillofacial surgery department of Babol School of Dentistry during 2006 were selected. Five microns slices were gotten from paraffin block stained with P53 antibody, using immunohistochemical procedure. The observing of all the stained slides was done according to H-score gradation; it has been considered a degree of staining intensity of epithelial cells and the percent of stained epithelial cells. Then the aggregate of these two elements announced as final score. The results have been analyzed with Mann Whitney test using SPSS soft ware.
    Results
    The expression of P53 in dentigerous cyst was more than dental follicle. (p value = 0.001). In relation with the percent of cells stained by P53 (p value > 0.0001), this difference has been more than intensity of staining. (p value = 0.021).
    Conclusion
    The expression of P53 in dentigerous cyst was more than dental follicle (p value < 0.05). It seems we can distribute this difference to the capability of creating of neoplastic changes in dentigerous cyst.
  • N. Kaviani, B. Mosavia, H. Vahedi Page 53
    Introduction
    Neural based tests response have some limitations. In this years pulse oximetery have used to measure oxygen saturation of pulpal blood circulation. Due to thikness of dental pulp, it's blood oxygen saturatiuon may be lower than perpheral blood. This study have been compaired the difference of blood oxygen saturation in anterior dental pulp with peripheral blood using ear pulse oximetery prob. Method and Materials: We selected 100 healthy persons with the age 24-34 years with normal anterior teeth. Then oxygen saturation of anterior, superior and inferior teeth and ear was measured with pulse oximetery with ear prob. Data was analyzed with Independent sample test and t-paired test using SPSS software.
    Results
    Mean oxygen saturation in ear was 98.5% (± 1.5), and 92.38 (± 3.3) in 400 selected teeth. According to t-paired test, there was no significant difference between oxygen saturation in ear and teeth. There was no significant differences in oxygen saturation between different teeth.
    Conclusion
    In our study oxygen saturation was above 90%. As in non vital pulp oxygen saturation is zero, this point help to dentists for correct diagnosis in pulp vitality. Oxygen saturation in teeth was lower than peripheral blood.
  • F. Eslamipour, I. Asgari Page 58
    Introduction
    The aim of this study was evaluation of the effectiveness of a didactic and practical oral health education program for improving oral health knowledge among primary school children. Methods and Materials: The participants were 560 children, 9-11 years-old, selected from different geographic areas of Isfahan with stratified random sampling method. This oral health education project consisted of one classroom-based lesson with hands on training reinforced by practical session for tooth brushing and flossing. A validated and reliable questionnaire was used to demonstrate children's oral health knowledge prior, just after, one week, and two months after following the program (Chronbahch alpha = 0.74).The collected data were analyzed on SPSS software with repeated measurement ANOVA and cochrane statistical tests.
    Results
    The mean grade of the knowledge from the maximum of 100 was 45 ± 16.7 prior to the intervention. Following the program this grade increased to 78± 20.2 which showed a significant improvement in oral health knowledge (p value < 0.001). One week and two months after program the mean grade of knowledge was 78 ± 19 and 79 ± 17.7 respectively. No significant loss of knowledge was detected (p value = 0.36).
    Conclusion
    Based on this study, the oral health education program implemented in Isfahan community dentistry center, improved the level of knowledge in this age group. Moreover, its efficacy to produce a stable increase in oral health knowledge was shown.
  • M. Zare Jahromi, M. Khabiri, Z. Hashemzadeh Page 65
    Introduction
    The aim of this study was to compare the sealing ability of two temporary restorative materials, Cavit and Coltosol, in different times by dye penetration method.Methods and materials: 70 extracted human anterior teeth were collected. Standard access cavities were prepared and then teeth cleaning until 40 and shaping until 70 were done. The canals were then obdurate with gutta percha and A.H 26 sealer. Samples were divided into five groups: three experimental groups (20 in each one) and two positive and negative control groups (5 in each one). Access cavities were prepared in experimental and positive control groups and pulp chambers were completely excavated. Access cavities of experimental groups were sealed by one particular material using incremental method; but positive control teeth were not sealed. Then all groups were kept in incubator at 37°C; first group for 1 day, second group for 1 week, and third group for 1 month. After this time, all groups were immersed in blue-metylen separately. Then the liner extent of dye penetration was measured. Results were analyzed by one-way analysis of varance.
    Result
    There was statistically significant differences in leakage between all groups at different times (p value < 0.001).
    Conclusion
    Coltosol was found to exhibit better seal comparing cavit. Microleakage will be increased by time.
  • Sh Javadinejad, M. Talebi, G. Aslani Page 71
    Introduction
    Recently, there is a growing interest in the role of nitrate and nitrites in protecting against oral and gastrointestinal diseases. In human, ingested nitrate absorbs into the blood and concentrates in the salivary glands rapidly changes to nitrite. Nitrite may then be acidified through encounter with the plaque micro flora. The acidification of nitrite produces a mixture of nitrogen oxides as well as nitrous acid. Nitrous acid will spontaneously decompose to produce nitric oxide (NO). NO participates in the nonspecific defense mechanisms of the oral cavity to prevent bacteria from overgrowing. The aim of the study was to determine the correlation of nitric oxide with dental caries in children in mixed dentition period. Methods and Materials: The 3 ten-member groups of children aged 6 to 12 years with dfs < 1, 5 < dfs < 10 & dfs > 10 were selected. A 2 ml sample of saliva of each child were taken and transferred to laboratory, where by using the chromatograph unit, NO concentration was measured. Data were evaluated by ANOVA and t-tests.
    Results
    Based on the laboratory findings, NO concentration in dfs < 1 group showed significant difference with other groups; but there was no significant difference of the NO concentration in groups with 5 < dfs < 10 and dfs > 10.
    Conclusion
    The NO levels were higher in high dfs groups. NO production might be a host defense mechanism when dental caries increases.
  • M. Bidar, R. Disfani, M. Charechahi, R. Tabatabai Page 76
    Introduction
    Furcal perforation is a common accident during endodontic treatment. Prognosis of furcal perforation repair is determined by several factors. One of these factors is sealing ability and biocompatibility of materials used to repair furcal perforation. So far, different materials have been suggested for repair of furcal perforation. One of these materials that based on investigations has shown agreeable properties and clinical success when used as repairing material for furcal perforation, is MTA. Since Proroot MTA is very expensive and not easily accessible for all dentists, we decided to evaluate microleakage of MTA produced in Iran. In this in vitro experiment, sealing abilities of Proroot MTA, Root MTA (Iran-MTA), Amalgam and One coat bond in repairing furcal perforations was compared. Methods and Materials: Furcal perforations as 1 mm diameter defects was created in 60 extracted maxillary and mandibular molars. The teeth were divided into four 15 teeth groups. Each group was sealed with one of the materials. The crowns of teeth were restored by amalgam. Then dye penetration test was done. A longitudinal sectioning was performed. Samples were studied under stereomicroscope and data were analyzed by means of Duncan statistical test.
    Results
    The results showed that no significant difference in sealing ability was found among Proroot MTA, Root MTA (Iran- MTA) and One coat bond (p value > 0.05). But there was a significant difference in sealing ability between Root MTA and Amalgam (p value < 0.05).
    Conclusion
    Root MTA can be an acceptable substitute for Proroot MTA.
  • P. Ghalyani, A. Tavangar, A. Aminzadeh Page 82
    Introduction
    Histiocytosis of lagerhans cell is a spectrum of disorders characterized by proliferation of Histiocyte like cells and includes following: Eosinophilic granuloma, Hand - Schuller Christian disease and Letterer- Siwe disease. The incidence is 0/5 in 100/000 person per year in individuals younger than 15 year of age.Case Report: The patient was a 57 day old male infant that was referred with papulovesicular cutaneous and exophitic oral lesions without bone and visceral involvement. Diagnostic procedures until final diagnosis of Langerhance cell Histiocytosis and treatment of this case have been reported.
    Conclusion
    oral lesions could be the first manifestation of disease and dentists should be aware of that. According to different investigations, the disease may have a genetic basis.
  • P. Deyhimi, A. Aminzadeh Page 89
    Introduction
    Radicular and Residual cysts are by far the most common cystic lesions in the jaws which consist 50-75% of all oral cystic lesions. Radicular cysts have been considered rare in the primary dentition. It has been suggested that pathogenesis of radicular cysts in primary and permanent dentition could be different; although caries and pulp infection still are the most important of all. After extracting or shedding of the causative tooth, the cyst remains in jaws and from now on is considered a residual cyst.Case Report: A 12 year old female patient came to our clinic because of a painless swelling in the lower back region of her left jaw. According to surgical and microscopic findings, the lesion was diagnosed a radicular cyst associated with her 2nd deciduous molar which has had a pulp treatment. The cyst was enucleated.
    Conclusion
    Although radicular cysts in deciduous dentition is considered to be rare, but it has been seen in primary molars treated endodontically which could be due to remaining of infection in inaccessible parts of root apex or periapical irritation with formocresol containing materials used in root canal filling. Assuming that the pathogenesis of radicular cysts is identical in primary and permanent dentition, the low frequency in the former is yet to be clarified.